SZKOLENIA KULINARNE
Nasza firma prowadzi szkolenia oraz warsztaty kulinarne dla kadry z działów gastronomii w zakresie:
- obsługi nowoczesnego sprzętu gastronomicznego,
- nowoczesnych technik obróbki produktu,
- poznania technik kulinarnych podkreślających wartość smakową produktu poprzez jego odpowiednią ekspozycję,
- poznania lokalnego rynku oraz oferowanych przez niego produktów spożywczych,
- poznania kalendarza sezonowości produktów aby ich wykorzystanie wiązało się z jak największym wartościami,
- pracy z produktami nie przetworzonymi, od ekologicznych dostawców,
- poznania nowoczesnych metod zarządzania produktem, tworzeniem menu i receptur oraz wyliczania rentowności działalności gastronomicznej,
- kuchni bankietowej oraz systemu przygotowywania posiłków dla dużych grup,
- kuchni restauracyjnej wraz z przygotowywaniem dań a’la cart
- systemu HACCP, FIFO, oraz ogólnymi zasadami przechowywania i zamawiania produktów spożywczych dla kuchni i gastronomii
Koszty szkolenia ustalamy indywidualnie w zależności od ich zakresu. Całość szkolenia prowadzi szef kuchni Jacek Paraniak. Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszych usług.
Kuchmistrz Jacek to człowiek z ogromnym doświadczeniem w dziedzinie gastronomii. Niezwykle miły, uprzejmy, otwarty na nowe wyzwania, potrafiący "zrobić coś z niczego". Posiada liczne certyfikaty i wyróżnienia. Należy do Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Specjalizuje się w kuchni regionalnej. W ostatnim czasie uruchomił, wyposażył i wdrożył min. dział rzeźni w Hotelu Arłamów, kuchnię w Hotelu Centrum Promocji Leśnictwa w Mucznym, kuchnię w Ośrodku wypoczynkowo - edukacyjnym Caritas w Nasicznym.